به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد از رویترز، دلار در ماههای اخیر با کاهش تمایل معامله گران برای خرید آن مواجه شده و بخش زیادی از ارزش خود را ازدستداده است تا جایی که ارزش دلار در برابر همتایان مهمش بهطور متوسط ۱۱ درصد نسبت به قله سال قبل کاهش داشته است. اولف لیندهال- کارشناس ارشد ارزی در بانک "آی جی" معتقد است که روند ریزش دلار در ماههای پیش رو نیز ادامه خواهد داشت تا جایی که احتمالاً ارزش آن حدود ۳۶ درصد در برابر دیگر ارزها کاهش خواهد یافت.
لیندهال با بیان اینکه ریزشهای اخیر، پیش درآمدی بر یک روند طولانی خواهد بود، افزود: رفتار صندوقهای پوشش ریسک نشان میدهد که اعتماد آنها نسبت به دلار کمتر شده است. در روزهای اخیر از شتاب ریزش دلار کاسته شده است اما با توجه به شاخصهای کلان اقتصاد آمریکا نظیر رشد پایه پولی، کسری بودجه و پیامدهای کرونا روی رشد اقتصاد، مسیر روشنی پیش روی دلار نخواهد بود.
لیندهال با اشاره به پیشبینی بانک "گلدمن ساکس" برای رسیدن هر یورو به ۱.۳۰ دلار تا سال ۲۰۲۳ نیز افزود: نرخ بهره پایین در کنار تزریق نقدینگی سنگین دو عاملی هستند که فشار زیادی را متوجه دلار خواهند ساخت.
جرون بلوکلند- مدیر سبد دارایی در صندوق سرمایهگذاری " روبکو" نیز گفت: رشد اقتصادی در کشورهای رقیب دلار از رشد اقتصادی آمریکا بهتر خواهد بود و بهتدریج، این مسئله دلار را در لاک دفاعی فرو خواهد برد. این ریزش تأثیرات زیادی روی بازارهای مالی خواهد داشت. در آمریکا نیز صادرکنندگان از این وضعیت منتفع خواهند شد.
بااینحال ریک رایدر- کارشناس ارشد سرمایهگذاری در موسسه سرمایهگذاری بلک راک معتقد است دلار در هفتههای پیش رو روندی نزولی خواهد داشت اما صحبت از ریزش سنگین دلار در برابر دیگر ارزها خیلی واقعگرایانه نیست چرا که دلار هنوز از موقعیت بسیار نیرومندی در بین ارزهای جهانی و نظام مالی برخوردار است.
نظر شما